Клімкін став на захист постпреда України при ОБСЄ Прокопчука

Павло Клімкін став на захист постпреда України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука

Ігор Прокопчук є молодшим рідним братом ветерана російського МВС і зовнішньої розвідки РФ

Міністр закордонних справ Павло Клімкін висловився на підтримку постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука, чий рідний брат працює на російську розвідку і мало не став президентом Інтерполу.

Свою позицію Клімкін оприлюднив у Facebook.

Він запевнив, що Ігор Прокопчук є патріотом України незважаючи на родинні зв’язки.

«Класно, що у нас в дипломатичній службі є такі патріоти як Ігор Прокопчук. Я ніколи не розумів закидів на предмет того, що родинні зв’язки є якимось чином мірилом порядності. Важлива особиста позиція та внесок, відданість Україні та патріотизм. Ігор саме такий, ви це зрозумієте», - наголосив Клімкін.

Нагадаємо, Ігор Прокопчук є молодшим рідним братом ветерана російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації Олександра Прокопчука, який був одним з кандидатів на посаду голови Інтерполу.

За даними українських правоохоронців, Олександр Прокопчук є кадровим співробітником російської розвідки, інфільтрованої в Інтерпол.

Нагадаємо, раніше британська газета Financial Times повідомляла, що новим президентом Інтерполу може стати росіянин Олександр Прокопчук.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна розгляне питання про призупинення свого членства в організації Інтерпол, якщо посаду президента організації отримає чинний віце-президент, росіянин Олександр Прокопчук.

Також Литва погрожувала залишити Інтерпол.