«Усе через чоботи». Мароканець отримав вирок через незаконне переправлення осіб через кордон України

Санкція статті, за якою судили студента-мароканця, передбачає позбавленням волі від семи до дев'яти років
Фото з відкритих джерел

Обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості, яка дозволила йому не сісти до в’язниці

Шацький районний суд Волинської області визнав винним студента Київського національного університету будівництва та архітектури і громадянина Марокко у незаконному переправленні осіб через державний кордон України і призначив п’ять років в’язниці, які замінив на один рік іспитового терміну. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 20 травня.

За матеріалами справи 28 березня студент отримав по мобільному телефону від невстановленої досудовим розслідуванням особи пропозицію посприяти у незаконному переправленні трьох громадян Лівану. Їх треба було перевезти через державний кордон з України в Польщу поза пунктом пропуску. Для цього він мав придбати три пари гумових чобіт, знайти автомобіль, яким доставити ліванців у визначене місце.

Студент з Марокко погодився реалізувати цей план. Він залучив свого знайомого, який мав автомобіль Volkswagen Jetta і пояснив йому: громадяни Лівану – це туристи, яких необхідно відвести до кордону з Польщею. Знайомий обвинуваченого погодився, не підозрюючи справжньої мети поїздки.

Через два дні вони вирушили в дорогу. На виїзді з міста Сарни Рівненської області обвинувачений отримав нові вказівки від організатора: один із ліванців, який сидів у машині, передасть йому $1,2 тис. З них $200 треба обміняти на гривні та перерахувати на картковий рахунок. Решту коштів студент повинен передати організатору у Києві після незаконної переправи осіб через український кордон. Однак незаконне переправлення осіб не відбулось, оскільки їх викрили працівники поліції у місті Любомль Волинської області.

Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яка дозволила йому не сісти до в’язниці. Адже санкція ч. 3 ст. 332 КК України, за якою судили студента-мароканця, передбачає позбавленням волі від семи до дев'яти років.

Окремо суд конфіскував на користь держави $1 тис. і дві пари чоловічих зимових чобіт, які були визнано речовими доказами.