Лідер фракції БПП вважає, що другою державною має стати англійська

Депутат впевнений, що знання мови за стандартами TOEFL розширить можливості для працевлаштування українців

На сьогодні завдання держави є -  вкладати гроші, ресурси в те, щоб кожен українець вільно володів англійською. Про це заявив лідер фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів в інтерв’ю «Главкому». Він також вважає, що сьогоднішньому поколінню молодих просто не треба заважати «міняти світ».

«Ми маємо створити умови безперешкодного доступу до світової цивілізації через носії: Інтернет, вільне володіння іноземними мовами. Ми довго жили й розвивалися в умовах міжнаціонального спілкування російською мовою, у закритому суспільстві Радянського Союзу. Завдання держави й не тільки – вкладати гроші, ресурси в те, щоб кожен українець вільно володів англійською. Друга державна англійська мова є ключем до українського успіху», - підкреслив Гринів.

Нардеп додав, що не вірить про визнання англійської в Україні, як другої державної, втім «взагалі не в статусі справа».

«Норвегія, про яку я вже згадував, не є членом Європейського Союзу, але вони себе відчувають європейцями. Це не є офіційна проблема. Їх просто це не хвилює. Свою незалежність вони отримали тільки у ХХ столітті, до того вони так чи інакше були у складі Швеції. І для них Євросоюз є умовним поверненням умовно й до Швеції», - розповів Гринів.

Лідер фракції БПП вважає, що буде добре, коли в кожного українця в атестаті чи дипломі про освіту буде графа, яка підводила б під загальну шкалу світу знання мови, наприклад, TOEFL.

«Звісно, знання мови на такому рівні буде розширювати можливості для працевлаштування, а отже, стане додатковим мотиватором. Ми могли б просити про допомогу міжнародних партнерів у фінансуванні такої програми, де кожен зміг би підготуватися і здати TOEFL», - підкреслив Гринів.