Лідер фракції БПП вважає, що другою державною має стати англійська

Лідер фракції БПП вважає, що другою державною має стати англійська

Депутат впевнений, що знання мови за стандартами TOEFL розширить можливості для працевлаштування українців

На сьогодні завдання держави є -  вкладати гроші, ресурси в те, щоб кожен українець вільно володів англійською. Про це заявив лідер фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів в інтерв’ю «Главкому». Він також вважає, що сьогоднішньому поколінню молодих просто не треба заважати «міняти світ».

«Ми маємо створити умови безперешкодного доступу до світової цивілізації через носії: Інтернет, вільне володіння іноземними мовами. Ми довго жили й розвивалися в умовах міжнаціонального спілкування російською мовою, у закритому суспільстві Радянського Союзу. Завдання держави й не тільки – вкладати гроші, ресурси в те, щоб кожен українець вільно володів англійською. Друга державна англійська мова є ключем до українського успіху», - підкреслив Гринів.

Нардеп додав, що не вірить про визнання англійської в Україні, як другої державної, втім «взагалі не в статусі справа».

«Норвегія, про яку я вже згадував, не є членом Європейського Союзу, але вони себе відчувають європейцями. Це не є офіційна проблема. Їх просто це не хвилює. Свою незалежність вони отримали тільки у ХХ столітті, до того вони так чи інакше були у складі Швеції. І для них Євросоюз є умовним поверненням умовно й до Швеції», - розповів Гринів.

Лідер фракції БПП вважає, що буде добре, коли в кожного українця в атестаті чи дипломі про освіту буде графа, яка підводила б під загальну шкалу світу знання мови, наприклад, TOEFL.

«Звісно, знання мови на такому рівні буде розширювати можливості для працевлаштування, а отже, стане додатковим мотиватором. Ми могли б просити про допомогу міжнародних партнерів у фінансуванні такої програми, де кожен зміг би підготуватися і здати TOEFL», - підкреслив Гринів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: