Лідер німецьких лібералів пропонує «заморозити» питання Криму, не визнаючи анексії

Голова ліберальної німецької партії «Вільні демократи» Крістіан Лінднер

«Заморозити конфлікт, не визнаючи анексії Криму та запропонувати діалог щодо інших питань» - пропозиція німецьких лібералів

Голова ліберальної німецької партії «Вільні демократи» Крістіан Лінднер виступив за політику розрядки у відносинах з Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю DW.

Коментуючи скандал щодо його слів стосовно Криму, він наголосив, що «Вільні демократи» у жодному разі не закликають визнати анексію Криму.

«Наша пропозиція полягає в тому, щоб ми повернулися до традиційної німецької політики розрядки», - пояснив Лінднер.

«Анексія Криму - це порушення міжнародного права, ми цього не приймаємо. Санкції залишаються чинними (…) Але все ж варто подивитися, чи зможемо ми перервати поточну спіраль ескалації та гонку озброєнь, чи готові в Росії змінити власну політику», - зазначив він.

Пропозиція лібералів щодо Криму полягає у такому: «Заморозити конфлікт, не визнаючи (анексії Криму. - Ред.) та запропонувати діалог щодо інших питань».

Якщо Росія не хоче виходити з глухого кута, каже Лінднер, тоді санкції треба посилювати, якщо Москва піде на поступки, то обмежувальні заходи можна буде поступово полегшувати.

«Може, колись напруженість настільки знизиться, що можна буде говорити і про Крим», - підсумував німецький політик.

Нагадаємо, раніше у інтерв’ю виданню Funke Mediengruppe Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово «загерметизувати» і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою. Також він не погоджувався, що антиросійські санкції можуть бути зняті лише після повного виконання Мінських домовленостей.

Згодом Лінднер прояснив свою позицію щодо покращення відносин з Росією та визнання анексії Криму. Німецький політик розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому стверджує, що визнання анексії півострова є неприйнятним.

Читайте також статтю «Главкома»: Заплющити очі на Крим. Головний скандал німецьких виборів