Лідер німецьких лібералів пропонує «заморозити» питання Криму, не визнаючи анексії

Лідер німецьких лібералів пропонує «заморозити» питання Криму, не визнаючи анексії
Голова ліберальної німецької партії «Вільні демократи» Крістіан Лінднер

«Заморозити конфлікт, не визнаючи анексії Криму та запропонувати діалог щодо інших питань» - пропозиція німецьких лібералів

Голова ліберальної німецької партії «Вільні демократи» Крістіан Лінднер виступив за політику розрядки у відносинах з Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю DW.

Коментуючи скандал щодо його слів стосовно Криму, він наголосив, що «Вільні демократи» у жодному разі не закликають визнати анексію Криму.

«Наша пропозиція полягає в тому, щоб ми повернулися до традиційної німецької політики розрядки», - пояснив Лінднер.

«Анексія Криму - це порушення міжнародного права, ми цього не приймаємо. Санкції залишаються чинними (…) Але все ж варто подивитися, чи зможемо ми перервати поточну спіраль ескалації та гонку озброєнь, чи готові в Росії змінити власну політику», - зазначив він.

Пропозиція лібералів щодо Криму полягає у такому: «Заморозити конфлікт, не визнаючи (анексії Криму. - Ред.) та запропонувати діалог щодо інших питань».

Якщо Росія не хоче виходити з глухого кута, каже Лінднер, тоді санкції треба посилювати, якщо Москва піде на поступки, то обмежувальні заходи можна буде поступово полегшувати.

«Може, колись напруженість настільки знизиться, що можна буде говорити і про Крим», - підсумував німецький політик.

Нагадаємо, раніше у інтерв’ю виданню Funke Mediengruppe Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово «загерметизувати» і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою. Також він не погоджувався, що антиросійські санкції можуть бути зняті лише після повного виконання Мінських домовленостей.

Згодом Лінднер прояснив свою позицію щодо покращення відносин з Росією та визнання анексії Криму. Німецький політик розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому стверджує, що визнання анексії півострова є неприйнятним.

Читайте також статтю «Главкома»: Заплющити очі на Крим. Головний скандал німецьких виборів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: