Літак із заробітчанами, який не випускали з «Борисполя», вирушив до Лондона

Група заробітчан попрямувала до Великої Британії на сезонні роботи

Українці з дев’ятигодинною затримкою все ж змогли вилетіли до столиці Британії

Державіаслужба передумала і таки дозволила виконати рейс з Києва до Лондона, яким на сезонні роботи полетіли 116 громадян України.

Про це повідомили у пресслужбі МАУ.

Зазначається, що рейс має прибути у столицю Британії близько 2:00 за київським часом.

Один з пасажирів борту Олег Тумак розповів hromadske, що близько 19:40 29 квітня пасажирам видали квитки та дозволили почати реєстрацію на рейс. У повітря літак піднявся о 21:30, хоча від самого початку він мав рушати о 12:40. Тобто бюрократичні рішення затримали його майже на дев’ять годин.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, про заборону летіти до Лондона авіаперевізнику МАУ повідомили за декілька годин до зльоту. Понад 100 пасажирів, які з'їхалися з усієї України, весь час перебували у терміналі аеропорту «Бориспіль».

Літак замовив британський роботодавець, який вже уклав довгострокові контракти з українськими заробітчанами.

Нагадаємо, Кабмін готовий до переговорів про виїзд заробітчан до країн Євросоюзу.

Раніше стало відомо, що уряд Польщі підготував нові пропозиції для заробітчан з України, щоб вони продовжували працювати без дозволів.

Також повідомлялося, що промисловці в Польщі вже замовили чартер для сезонних робітників з України. У програмі Агробізнес на  TVP президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Інглот повідомив, що місцевий бізнес готується до першого  чартерного рейсу.