Уряд готовий до переговорів про виїзд заробітчан до країн Євросоюзу

Уряд готовий до переговорів про виїзд заробітчан до країн Євросоюзу
Денис Шмигаль провів зустріч з послом ЄС в Україні Мааті Маасікасом і тимчасово повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін
Фото: telegram.org / Denys_Smyhal

Шмигаль зазначив, що на сьогодні уряд не отримував офіційних звернень від інших країн, крім Фінляндії

Кабінет міністрів готовий до переговорів з країнами Європейського союзу, які зацікавлені в українських сезонних працівниках. Про це йдеться у Telegram прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Шмигаль зазначив, що провів зустріч з послом ЄС в Україні Мааті Маасікасом і тимчасово повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін.

«Важливою передумовою є легальне працевлаштування на строк від трьох місяців з дотриманням всіх соціальних гарантій і умов праці українців. Координацію цієї роботи буде здійснювати урядовий офіс з питань європейської і євроатлантичної інтеграції», - зазначив прем'єр.

Шмигаль додав, що на сьогодні уряд не отримував офіційних звернень від інших країн, крім Фінляндії.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що МАУ заборонили виконати рейс до Лондона з українськими заробітчанами. Зокрема, Державна авіаційна служба направила заборону за дві години до вильоту літака, пасажири залишаються в терміналі аеропорту «Бориспіль». Чартерний рейс був організований роботодавцем в Британії.

До цього міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав нелогічною відправку українців на заробітки за кордон у зв'язку з ситуацією з коронавірусом.

До слова, раніше повідомлялося, що Кабмін заборонив українцям виїжджати з країни на заробітки.

Перед цим один рейс з українськими сезонними робітниками вже прибув до Фінляндії. Так, 23 квітня, на заробітки в цю країну приїхали близько 200 наших співгромадян.

У найближчі два тижні у Фінляндію повинно було прибути ще більше сезонних робітників, але уряд України вирішив заборонити виїзд українців із країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: