Луценко припускає, що Верховна Рада може переголосувати закон про люстрацію

Генеральний прокурор України, колишній голова фракції «Блоку Петра Порошенко» Юрій Луценко переконаний, що у разі скасування Конституційним судом закону про люстрацію, Верховна Рада внесе передбачені Венеціанською комісією правки і ще раз прийме цей закон.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на брифінгу в Києві.

 

«Моя позиція полягає в тому, що скасування люстрації є спробою скасування наслідків Революції (Гідності). Я глибоко переконаний, що це один з найбільш ефективних способів очищення через цивілізовані процедури замість можливих ексцесів постреволюційного характеру», - заявив Луценко.

 

«Також розумію, що закон потребує певних доробок, тому його автори мають не тільки бити на сполох щодо його можливого скасування, а своєчасно вносити поправки, визначені Венеціанською комісією», - додав Луценко. - Я особисто не допускаю скасування люстрації взагалі. У разі, якщо Конституційний суд з тієї чи іншої причини прийме рішення про його скасування, переконаний, що парламент, в першу чергу, фракція, яку я до недавнього часу очолював (я можу це сказати, бо знаю їх політичну позицію), внесе передбачені Венеціанською комісією правки і ще раз прийме цей закон. Я думаю, що це правильна відповідь на запити суспільства і запити європейських колег».

Як повідомлялося, 9 червня народний депутат від «Самопомочи» Єгор Соболєв в Facebook написав, що Конституційний Суд України планує скасувати люстрацію чиновників, які працювали на керівних посадах в часи екс-президента Віктора Януковича. Пізніше це підтвердила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.