Луценко припускає, що Верховна Рада може переголосувати закон про люстрацію

Луценко припускає, що Верховна Рада може переголосувати закон про люстрацію

Генеральний прокурор України, колишній голова фракції «Блоку Петра Порошенко» Юрій Луценко переконаний, що у разі скасування Конституційним судом закону про люстрацію, Верховна Рада внесе передбачені Венеціанською комісією правки і ще раз прийме цей закон.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на брифінгу в Києві.

 

«Моя позиція полягає в тому, що скасування люстрації є спробою скасування наслідків Революції (Гідності). Я глибоко переконаний, що це один з найбільш ефективних способів очищення через цивілізовані процедури замість можливих ексцесів постреволюційного характеру», - заявив Луценко.

 

«Також розумію, що закон потребує певних доробок, тому його автори мають не тільки бити на сполох щодо його можливого скасування, а своєчасно вносити поправки, визначені Венеціанською комісією», - додав Луценко. - Я особисто не допускаю скасування люстрації взагалі. У разі, якщо Конституційний суд з тієї чи іншої причини прийме рішення про його скасування, переконаний, що парламент, в першу чергу, фракція, яку я до недавнього часу очолював (я можу це сказати, бо знаю їх політичну позицію), внесе передбачені Венеціанською комісією правки і ще раз прийме цей закон. Я думаю, що це правильна відповідь на запити суспільства і запити європейських колег».

Як повідомлялося, 9 червня народний депутат від «Самопомочи» Єгор Соболєв в Facebook написав, що Конституційний Суд України планує скасувати люстрацію чиновників, які працювали на керівних посадах в часи екс-президента Віктора Януковича. Пізніше це підтвердила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: