Маломуж пояснив, чому в Криму не може бути «українських диверсантів»

Микола Маломуж

Українські спецслужби сьогодні не орієнтовані на проведення диверсійних операцій в Криму, заявив екс-голова Служби зовнішньої розвідки України

Українських диверсійно-терористичних груп у окупованому Росією Криму немає і не буде, тому що така позиція суперечить стратегії України. Про це Крим.Реалії розповів колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

«Потрібно чітко визначитися з метою. Що б ми мали на меті, якби відправляли терористичні організації, диверсійні, тим більше на територію Криму. Зараз, коли йде мирний процес, намагатися такими радикальними діями його зірвати – це тільки проти України, а проти себе ми не працюємо», – сказав Маломуж.

«Наші спецслужби сьогодні не орієнтовані на проведення диверсійних операцій на території Росії і тим більше Криму, щоб не створювати умов для протистоянь, тим більше жертв, тим більше на території Криму – це наша територія, - не створювати проблем для кримчан, не створювати модель, що саме українська влада веде якісь операції на території Криму, щоб саме підірвати комунікації, водопостачання, електропостачання. Це такі теми, які не стоять на порядку денному сьогодні в Україні, тому що вони антиукраїнські, антилюдські», – підкреслив Маломуж.

Нагадаємо, у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України», які начебто планували «організацію диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим».

У Міністерстві оборони України вже спростували цю інформацію ФСБ Росії, заявивши, що ФСБ перетворилася на фабрику брехні.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувало інформацію ФСБ РФ про те, що в Севастополі нібито було затримано співробітників ГУ.

Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд окупованого Росією Севастополя заарештував на два місяці трьох «членів диверсійної групи Міноборони України».

Журналіст Антон Наумлюк поділився інформацією щодо особистостей затриманих ФСБ «кримських диверсантів».