Місія ОБСЄ помітила дивний батальйон бойовиків на Донбасі

Місія ОБСЄ помітила дивний батальйон бойовиків на Донбасі

Бойовики не пропустили патруль місії до с. Олександрівське (кол. Рози Люксембург)

У Донецькій області озброєні бойовики з нашивками черепів і кісток намагалися перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, пославшись на «навчання» і гукаючи до них невідомою мовою.

Про це повідомляє прес-служба місії ОБСЄ.

На території, захопленій так званою «ДНР», патруль місії не пропустили до с. Олександрівське (кол. Рози Люксембург). Озброєний чоловік заявив патрулю, що в районі проводяться «навчання», сказано у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі про події, з якими стикаються її співробітники у процесі патрулювання.

Як повідомляють спостерігачі, їм довелося від’їхати від блокпосту, а через 10 хвилин під’їхали двоє озброєних чоловіків і наказали переміститися ще далі. Тих, хто віддавав накази патрулю, місія ОБСЄ описує так: «Чорно-білий шеврон на плечі із зображенням черепа і схрещених кісток, напис «Добровольчий підрозділ генерала Бакланова», мова спілкування – невідома, але відрізняється від російського та української».

Через 15 хвилин СММ мала інцидент з мікроавтобусами, в яких знаходилося не менше п’яти озброєних осіб. Водії транспортних засобів заблокували проїзд патрулю, а бойовик з мікроавтобуса сфотографували автомобілі і членів місії.

За словами місії, через 20 хвилин ще один транспортний засіб із позначкою «Міліція» під’їхав до спостерігачів СММ. Озброєний чоловік попросив показати план патрулювання. Спостерігачі відмовилися виконати цю вимогу і пояснили положення мандата місії. Після цього озброєний чоловік зробив телефонний дзвінок і, сказавши, що члени патруля СММ «вільні», в «міліцейській» машині супроводжував їх до підконтрольного »ДНР» Новоазовська.

Довідка: Генерал Бакланов – російський генерал, «герой» придушення опору під час Кавказької війни (1817 – 1864), під час якої Російська Імперія проводила військові дії, пов’язані з приєднанням гірських районів Північного Кавказу до Росії. 

Нагадаємо, 8 червня близько 13:00 під час обстрілу позицій сил АТО в районі Мар'їнки під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали населеного пункту.

Раніше глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив про погіршення ситуації біля Мар'їнки.  

«Станом на 10-ту годину, за оперативною інформацією, маємо таку картину: на лінії Кам'янка – Крута Балка – загострення. Поруч із насосною станцією №1 (це район Марїнки, поблизу Василівки) пролунало близько 40 вибухів», - інформував він.

Як повідомлялося, внаслідок обстрілів було зупинено насосну станцію першого підйому Південно-Донбаського водогону.

У МінАТО зазначили, якщо обстріли триватимуть, без води можуть залишитися Покровський, Волноваський, Добропольський райони та місто Маріуполь.