Місія ОБСЄ помітила дивний батальйон бойовиків на Донбасі

Місія ОБСЄ помітила дивний батальйон бойовиків на Донбасі
Місія ОБСЄ помітила дивний батальйон бойовиків на Донбасі

Бойовики не пропустили патруль місії до с. Олександрівське (кол. Рози Люксембург)

У Донецькій області озброєні бойовики з нашивками черепів і кісток намагалися перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, пославшись на «навчання» і гукаючи до них невідомою мовою.

Про це повідомляє прес-служба місії ОБСЄ.

На території, захопленій так званою «ДНР», патруль місії не пропустили до с. Олександрівське (кол. Рози Люксембург). Озброєний чоловік заявив патрулю, що в районі проводяться «навчання», сказано у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі про події, з якими стикаються її співробітники у процесі патрулювання.

Як повідомляють спостерігачі, їм довелося від’їхати від блокпосту, а через 10 хвилин під’їхали двоє озброєних чоловіків і наказали переміститися ще далі. Тих, хто віддавав накази патрулю, місія ОБСЄ описує так: «Чорно-білий шеврон на плечі із зображенням черепа і схрещених кісток, напис «Добровольчий підрозділ генерала Бакланова», мова спілкування – невідома, але відрізняється від російського та української».

oc

Через 15 хвилин СММ мала інцидент з мікроавтобусами, в яких знаходилося не менше п’яти озброєних осіб. Водії транспортних засобів заблокували проїзд патрулю, а бойовик з мікроавтобуса сфотографували автомобілі і членів місії.

За словами місії, через 20 хвилин ще один транспортний засіб із позначкою «Міліція» під’їхав до спостерігачів СММ. Озброєний чоловік попросив показати план патрулювання. Спостерігачі відмовилися виконати цю вимогу і пояснили положення мандата місії. Після цього озброєний чоловік зробив телефонний дзвінок і, сказавши, що члени патруля СММ «вільні», в «міліцейській» машині супроводжував їх до підконтрольного »ДНР» Новоазовська.

Довідка: Генерал Бакланов – російський генерал, «герой» придушення опору під час Кавказької війни (1817 – 1864), під час якої Російська Імперія проводила військові дії, пов’язані з приєднанням гірських районів Північного Кавказу до Росії. 

Нагадаємо, 8 червня близько 13:00 під час обстрілу позицій сил АТО в районі Мар'їнки під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали населеного пункту.

Раніше глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив про погіршення ситуації біля Мар'їнки.  

«Станом на 10-ту годину, за оперативною інформацією, маємо таку картину: на лінії Кам'янка – Крута Балка – загострення. Поруч із насосною станцією №1 (це район Марїнки, поблизу Василівки) пролунало близько 40 вибухів», - інформував він.

Як повідомлялося, внаслідок обстрілів було зупинено насосну станцію першого підйому Південно-Донбаського водогону.

У МінАТО зазначили, якщо обстріли триватимуть, без води можуть залишитися Покровський, Волноваський, Добропольський райони та місто Маріуполь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: