Місія ОБСЄ за добу зафіксувала півтисячі вибухів на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі

На Донеччині зафіксовано 430 вибухів за добу, на Луганщині – 80 вибухів

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала на Донбасі збільшення кількості обстрілів. 

Про це йдеться в оприлюдненому у суботу звіті СММ за 15 грудня.

«СММ зафіксувала більшу кількість порушень припинення вогню в Донецькій і Луганській областях в порівнянні з попереднім звітним періодом», - йдеться в звіті.

«У Донецькій області СММ зафіксувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 430 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (близько 330 вибухів)... У Луганській області СММ зафіксувала більше порушень припинення вогню, в тому числі близько 80 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (28 вибухів)», - зазначили в місії.

Повідомляється, що місія досягла Травневого, де спостерігачі говорили з цивільними особами і побачила військову присутність.

«15 грудня СММ відвідала Травневе в супроводі офіцерів Збройних сил України Спільного центру з контролю і координації і представників військово-цивільної адміністрації і державних аварійних служб», - сказано в звіті.

Як зазначено, в селі СММ помітила, що в деяких будинках є позначки на вхідних воротах: за словами місцевих жителів, червоні кола вказують, що будинки заселені, а чорні хрести означають, що вони нежилі.

Нагадаємо, мешканці Травневого і Гладосового через обстріли бойовиків покинули свої будинки.

Як відомо, в суботу ворог з автоматів прицільно обстріляв околиці Травневого. Цими діями противник зірвав планові ремонтно-відновлювальні роботи на пошкоджених лініях електропередач та житлових будинках цього села. Через сильні обстріли і небезпеку для життя, військовослужбовці були змушені здійснити евакуацію ремонтно-відновлювальних груп та рятувальників ДСНС. 

«Главком» також інформував, що за минулий тиждень ОБСЄ зафіксувала зростання кількості порушень режиму припинення вогню у зоні антитерористичної операції на 25%.