ОБСЄ заявляє про збільшення на чверть кількості порушень в зоні АТО

ОБСЄ заявляє про збільшення на чверть кількості порушень в зоні АТО
Спостерігачі місії ОБСЄ на Донбасі

За тиждень спостерігачі місії ОБСЄ зафіксували близько 20 тис. порушень режиму припинення вогню

За минулий тиждень спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували зростання кількості порушень режиму припинення вогню у зоні антитерористичної операції на 25%. Про це повідомив сьогодні на брифінгу перший заступник голови місії Олександр Хуг.

«СММ відзначає зростання кількості порушень. За тиждень спостерігачі зафіксували близько 20 тис. порушень режиму припинення вогню, що на 25% вище, ніж за попередній тиждень. З 17:00 вівторка до 17:00 середи ми фіксували близько 3 тис. порушень, половина з них - вибухи . А кількість порушень поблизу Авдіївки та Попасної з вівторка на середу становила майже тисячу», - сказав він.

При цьому Хуг наголосив, що «це те загострення, про можливість якого ми попереджали».

«Лише за одну з ночей спостерігачі зафіксували в районі Попасної близько 500 вибухів. А 2 грудня 3 тис. порушень, половина з яких припала на район Ясинуватої і Авдіївки», - зазначив він.

У зв'язку з цим перший заступник голови спецмісії закликав сторони до виконання зобов'язань, узятих на себе в рамках Мінських угод.

Як повідомлялося, спостерігачі ОБСЄ за період з 19:30 11 грудня по 19:30 12 грудня зафіксувала близько 1165 вибухів на Донбасі.

З початку конфлікту на сході України і до 15 листопада 2017 року внаслідок конфлікту постраждали 35 тис. 81 осіб, зокрема 10 тис. 303 особи - загинули. Про це йдеться у черговому звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: