Місія ОБСЄ за добу зафіксувала півтисячі вибухів на Донбасі

Місія ОБСЄ за добу зафіксувала півтисячі вибухів на Донбасі
Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі

На Донеччині зафіксовано 430 вибухів за добу, на Луганщині – 80 вибухів

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала на Донбасі збільшення кількості обстрілів. 

Про це йдеться в оприлюдненому у суботу звіті СММ за 15 грудня.

«СММ зафіксувала більшу кількість порушень припинення вогню в Донецькій і Луганській областях в порівнянні з попереднім звітним періодом», - йдеться в звіті.

«У Донецькій області СММ зафіксувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 430 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (близько 330 вибухів)... У Луганській області СММ зафіксувала більше порушень припинення вогню, в тому числі близько 80 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (28 вибухів)», - зазначили в місії.

Повідомляється, що місія досягла Травневого, де спостерігачі говорили з цивільними особами і побачила військову присутність.

«15 грудня СММ відвідала Травневе в супроводі офіцерів Збройних сил України Спільного центру з контролю і координації і представників військово-цивільної адміністрації і державних аварійних служб», - сказано в звіті.

Як зазначено, в селі СММ помітила, що в деяких будинках є позначки на вхідних воротах: за словами місцевих жителів, червоні кола вказують, що будинки заселені, а чорні хрести означають, що вони нежилі.

Нагадаємо, мешканці Травневого і Гладосового через обстріли бойовиків покинули свої будинки.

Як відомо, в суботу ворог з автоматів прицільно обстріляв околиці Травневого. Цими діями противник зірвав планові ремонтно-відновлювальні роботи на пошкоджених лініях електропередач та житлових будинках цього села. Через сильні обстріли і небезпеку для життя, військовослужбовці були змушені здійснити евакуацію ремонтно-відновлювальних груп та рятувальників ДСНС. 

«Главком» також інформував, що за минулий тиждень ОБСЄ зафіксувала зростання кількості порушень режиму припинення вогню у зоні антитерористичної операції на 25%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: