Митрополит Московської церкви боїться, що якщо перейде до Помісної церкви, то купуватиме миро за валюту

Митрополит Софроній дозволив парафіям переходити в Українську церкву
Фото: raskolam.net

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроні заявив, що раніше він щороку їздив у Москву і брав по два літри мира, і у нього за це ніхто ніколи не брав ані копійки

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Софроній в інтерв'ю «Главкому» пояснив, що його поки що стримує від переходу до Православної церкви України. Проукраїнський єпископ боїться, що у новій церкві він потрапить у ще більшу залежність, ніж зараз УПЦ МП залежить від Москви.

Зокрема митрополит Софроній висловив непокоєння, що якщо перейде до Української церкви, то купуватиме миро за валюту.

«Коли я у Москві брав миро, а це недешева штука, щоби ви знали, їх до 12 різних видів. Щороку я їздив і брав по два літри мира. У мене за це ніхто ніколи не брав ані копійки, я нікому нічого не давав. А тепер, щоби мені взяти миро у Греції (мається на увазі Константинополь), то я повинен буду їхати туди. А це ж дорога і даватимуть мені миро не за одну гривню, а за євро чи за долари. А це немало. Якщо велика єпархія, багато витрат на хрещення, то не знаю, чи мені вистачить два літри на один чи два роки» - пояснив він.

Раніше «Главком» повідомляв, що Митрополит Софроній дозволив парафіям переходити в Українську церкву. «У мене в єпархії демократія. Хочеш – іди до нової церкви, хочеш – ні», - каже митрополит.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує  УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Детальніше читайте тут: Митрополит Софроній: Я ні туди і ні сюди. Але у Московському патріархаті не залишаюся