«У мене в єпархії демократія». Митрополит Софроній з УПЦ МП дозволив парафіям переходити в Українську церкву

«У мене в єпархії демократія». Митрополит Софроній з УПЦ МП дозволив парафіям переходити в Українську церкву
Митрополит Софроній: Незалежніть української церкви має бути рівною тій незалежності, яку мають інші православні церкви
Фото з відкритих джерел

«Хочеш – іди до нової церкви, хочеш – ні», – каже митрополит

У Черкаській єпархії поки немає парафій, які б оголосили про перехід до нової церкви. Про це в інтерв'ю «Главкому» заявив Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Софроній.

«Поки такого немає (переходів). У нас невдовзі відбудеться зібрання. Зберу священиків – поговоримо. У мене в єпархії демократія: хочеш – іди, хочеш – ні», – каже митрополит .

Він додав, що все іде самопливом.

Митрополит також радить дочекатися отримання Томоса, щоб не робити поспішних висновків: «Складно сказати. Я ж не знаю, що буде написано у Томосі, який вручатиметься». Софроній вимагає, аби незалежніть української церкви була рівною тій незалежності, яку мають інші православні церкви.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує  УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Детальніше читайте тут: Митрополит Софроній: Я ні туди і ні сюди. Але у Московському патріархаті не залишаюся

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: