Морози, сніг та різке потепління. Синоптики дали прогноз погоди на увесь тиждень (карта)


На вихідних, 13 і 14 березня, в Україні потеплішає до +12°

Фото: Станіслав Груздєв, Главком

12 березня всю країну, крім східних областей, накриють дощі і сніг

Цього тижня в Україні очікується прохолодна весняна погода з температурою +2°...+4° с поступовим потеплінням, яке досягне свого піку в неділю. Так, температура в західних регіонах підвищиться до +12°. Починаючи з п'ятниці Україну періодично заливатимуть дощі, місцями очікуються снігопади.

У середу, 10 березня, в центральних областях трохи потеплішає: температура підвищиться до +2°. У західних областях опади у вигляді снігу поширяться на Хмельницький, Вінницю, Івано-Франківськ, Чернівці і дійдуть до Житомира.

У четвер, 11 березня, опади припиняться і денного "плюса" стане набагато більше: негативні значення температури вдень залишаться тільки на півночі. Найтепліше буде в Одесі та Миколаєві: тут температура підвищиться до +4°.

У п'ятницю, 12 березня, всю країну, крім східних областей, накриють дощі і сніг. В середньому по країні температура практично не зміниться, тільки на заході традиційно потеплішає до +8°.

На вихідних, 13 і 14 березня, в Україні потеплішає до +12°. У суботу опади накриють південні області, а в неділю – західні. На решті території періодично буде виглядати сонце.

На вихідні здебільшого буде сонячно.

Синоптикиня Наталка Діденко також запевнила, що потепління прийде в Україну наприкінці тижня.

«У середу значна частина України перебуватиме під впливом антициклону, тому опади якісь суттєві не очікуються. Вітер буде з північного сходу, помірний. Найближча ніч – холодна, -5–10 градусів, на північному сході та Півночі місцями -10–15 градусів. Завтра вдень передбачається від -3 до +3 градусів, на Закарпатті до +6 градусів. У Києві 10-го березня буде сухо та холодно, вночі -5–8 градусів, вдень 0–2 градуси морозу», – розповіла вона.
У вівторок, 9 березня, в Україні опадів не прогнозують. У центральних областях повсюди буде сухо, сонячно, проте холодно. Вночі до 5-8 градусів морозу, вдень близько нуля. Найтепліше буде на Закарпатті. Там температура повітря прогріється до +6 градусів. Опадів не передбачається.
В Україні 9 березня на річках басейну Прип'яті очікується підйом рівнів води. У зв'язку з циму Волинській області можливі підтоплення.