МОЗ вдруге звільнив Катерину Амосову

У міністерстві закликали правоохоронні органи розслідувати діяльність колишнього керівника НМУ

Міністерство охорони здоров’я України вдруге звільнило Катерину Амосову з посади ректора Національного медичного університету ім. Богомольця.

Про це 2 жовтня повідомила прес-служба МОЗ.

«1 жовтня у зв’язку із невиконанням Катериною Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби України МОЗ України вдруге розірвало контракт із нею. Це сталося після того, як міністерство поновило екс-керівницю закладу на посаді ректора НМУ на виконання рішення Печерського суду міста Києва», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, 20 вересня Печерський суд скасував наказ міністерства про звільнення Катерини Амосової з посади ректора медичного університету. Однак у МОЗ заперечили, що для поновлення Амосової на посаді вона мала б наново укласти трудовий договір з міністерством, та закликали правоохоронні органи розслідувати її діяльність.

7 вересня МОЗ визнало виконувачем обов’язків ректора НМУ ім. Богомольця Олександра Науменка.

Міністерство вперше звільнило Катерину Амосову з посади ректора НМУ 30 березня. У відомстві заявляли, що міністерська комісія оцінила її роботу в 2017 році як незадовільну. Амосова відкинула звинувачення і звернулася до суду.

Раніше повідомлялося, що МОЗ проведе перевірку в медуніверситеті ім. Богомольця.