МЗС Нідерландів викликало «на килим» російського посла через критику розслідування катастрофи MH17

Глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс заявив, що реакція Росії ставить під сумнів професіоналізм і незалежність слідчих

Міністерство закордонних справ Нідерландів сьогодні, 30 вересня, викликало посла РФ Олександра Шульгіна через критику російської влади на адресу міжнародного слідства у справі про катастрофу малайзійського «Боїнга», пише DW.

Глава МЗС країни Берт Кундерс заявив, що реакція Росії ставить під сумнів професіоналізм і незалежність слідчих. У заяві зовнішньополітичного відомства наголошується, що російському послу дали зрозуміти неприйнятність необґрунтованої критики.

Як відомо, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила після оприлюднення доповіді міжнародного слідства про катастрофу MH17: «Росія розчарована тим, що ситуація навколо розслідування катастрофи «Боїнга» не змінюється. Висновки голландської прокуратури підтверджують те, що слідство упереджене і політично мотивоване. Самовільне призначення винного і вигадування бажаних результатів перетворилося на норму для наших західних колег. Хочеться запитати: скільки можна?»

Нагадаємо, 28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».
В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.