МЗС Нідерландів викликало «на килим» російського посла через критику розслідування катастрофи MH17

МЗС Нідерландів викликало «на килим» російського посла через критику розслідування катастрофи MH17

Глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс заявив, що реакція Росії ставить під сумнів професіоналізм і незалежність слідчих

Міністерство закордонних справ Нідерландів сьогодні, 30 вересня, викликало посла РФ Олександра Шульгіна через критику російської влади на адресу міжнародного слідства у справі про катастрофу малайзійського «Боїнга», пише DW.

Глава МЗС країни Берт Кундерс заявив, що реакція Росії ставить під сумнів професіоналізм і незалежність слідчих. У заяві зовнішньополітичного відомства наголошується, що російському послу дали зрозуміти неприйнятність необґрунтованої критики.

Як відомо, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила після оприлюднення доповіді міжнародного слідства про катастрофу MH17: «Росія розчарована тим, що ситуація навколо розслідування катастрофи «Боїнга» не змінюється. Висновки голландської прокуратури підтверджують те, що слідство упереджене і політично мотивоване. Самовільне призначення винного і вигадування бажаних результатів перетворилося на норму для наших західних колег. Хочеться запитати: скільки можна?»

Нагадаємо, 28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».
В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: