На акцію протесту в Чилі вийшли понад мільйон людей: відео

Інцидентів протягом акції протесту зафіксовано не було

У п’ятницю, 25 жовтня, в Чилі на чергову акцію протесту вийшли понад мільйон людей, які вимагали проведення соціальних реформ.

Ця акція стала наймасштабнішою в історії Чилі, повідомляє DW.

У столиці країни Сантьяго демонстранти пройшли повз будівлю уряду, закликаючи президента країни Себастьяна Піньєра піти у відставку.

«Чилі сьогодні переживає історичний день. У столичному регіоні проходить мирна маніфестація за участю близько одного мільйона осіб», — написала мер Сантьяго Карла Рубілар Бараона на своїй сторінці в Twitter.

Вона показала відеозапис, на якому показано вигляд вулиць зверху. На кадрах видно, що вулиці і міст заполонили люди.

За її словами, учасники протесту поводяться мирно. Також Рубілар зазначила, що це історична подія для міста.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Відзначається, що інцидентів протягом акції протесту зафіксовано не було.

Також марші протесту за участю тисяч людей пройшли в інших містах країни.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Раніше повідомлялося, що президент Чилі Себастьян Піньєра оголосив надзвичайний стан у столиці, намагаючись обмежити акції протесту по всьому місту.

Заворушення у Сантьяго почались після підвищення ціни на проїзд у метро у пікові години, яка зросла з 800 до 830 песо (1,17 долара США). Протягом усієї п’ятниці в кількох районах столиці стались сутички між протестувальниками та правоохоронцями. У різних частинах міста маніфестанти будували барикади та билися з поліцейськими, які використовували проти них водомети та сльозогінний газ.

У ніч на суботу демонстранти підпалили будинки енергетичної компанії ENEL та відділення Банку Чилі в центрі міста, а також кидали «коктейлі Молотова» на станціях метро.