На Донбасі за два роки загинули від підриву на мінах 56 цивільних

Ще 158 місцевих жителів отримали поранення

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан закликав до повного розмінування на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Він нагадав, що два роки тому в непідконтрольному урядові районі поблизу Пришиба Луганській області броньований автомобіль Місії ОБСЄ підірвався на міні, унаслідок чого загинув фельдшер Джозеф Стоун.

«Звертаючи увагу на те, що понад 56 цивільних осіб загинули, а 158 зазнали поранень унаслідок спрацювання мін і невибухлих боєприпасів відтоді, як два роки тому загинув Джозеф Стоун, посол Апакан закликав до всеохопного дотримання набутих зобов'язань вилучити міни та припинити закладання нових», - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що поблизу селища Піски Донецької області в результаті вибуху під час розмінування загинув працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій

Також зазначимо, що в районі проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі у 2018 році було перевірено та розміновано понад 4 тисяч гектарів. Протягом 2018 року на виконання завдань за призначенням у зоні АТО та проведення ООС було знешкоджено понад 24 тисяч 700 одиниць вибухонебезпечних предметів.