На Донбасі за два роки загинули від підриву на мінах 56 цивільних

На Донбасі за два роки загинули від підриву на мінах 56 цивільних

Ще 158 місцевих жителів отримали поранення

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан закликав до повного розмінування на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Він нагадав, що два роки тому в непідконтрольному урядові районі поблизу Пришиба Луганській області броньований автомобіль Місії ОБСЄ підірвався на міні, унаслідок чого загинув фельдшер Джозеф Стоун.

«Звертаючи увагу на те, що понад 56 цивільних осіб загинули, а 158 зазнали поранень унаслідок спрацювання мін і невибухлих боєприпасів відтоді, як два роки тому загинув Джозеф Стоун, посол Апакан закликав до всеохопного дотримання набутих зобов'язань вилучити міни та припинити закладання нових», - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що поблизу селища Піски Донецької області в результаті вибуху під час розмінування загинув працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій

Також зазначимо, що в районі проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі у 2018 році було перевірено та розміновано понад 4 тисяч гектарів. Протягом 2018 року на виконання завдань за призначенням у зоні АТО та проведення ООС було знешкоджено понад 24 тисяч 700 одиниць вибухонебезпечних предметів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: