На Миколаївщині зі снігових заметів врятували понад сотню осіб (відео)

На дорогах працювало майже 100 надзвичайників
Фото: Головне управління ДСНС України у Миколаївській області

29 січня на території Миколаївської області ускладнено рух на дорогах

На Миколаївщині надзвичайники витягли зі снігових заметів вісім вантажних автомобілів та 42 легкових, а також три автомобіля швидкої медичної допомоги. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС.

Працівники служби допомогли 111 особам, зокрема чотирьом дітям, які перебували в автомобілях. Також вони розпиляли два дерева, які впали на шляхах та перешкоджали руху.


Протягом чергової доби для ліквідації наслідків погодних умов залучили 29 одиниць техніки підвищеної прохідності та 93 надзвичайників. 

В Укравтодорі повідомили, що 94 спецмашини та 126 дорожніх працівників протягом ночі у посиленому цілодобовому режимі боролися з наслідками непогоди.

«Для недопущення утворення ожеледиці на дороги Миколаївської області за ніч висипано понад 2 тисячі тон піщано-сольової суміші, 34 тони солі та використано майже 12 тисяч літрів дизпалива», – йдеться у повідомленні.

Автодорога М-13 Кропивницький-Платонове й досі залишається закритою для руху усіх категорій транспорту. Місцями ускладнений рух на окремих ділянках автодоріг Р-75 Криве Озеро- Первомайськ та Н-24 Благовіщенське-Миколаїв у районі с. Троїцьке.

Зазначається, що протягом двох діб із 27 до 29 січня у зв’язку з активізацією циклону на території Миколаївської області спостерігалось ускладнення погодних умов. Тривало мокрий сніг, дощ, ожеледиця та обледеніння на дорогах, посилення швидкості вітру до 15–20 м/с.

29 січня на території Миколаївщини спостерігається західний вітер 5 м/с, місцями з поривами до 10 м/с, без опадів, ожеледиця.

В Україні станом на ранок 29 січня внаслідок ускладнення погодних умов через мокрий сніг, дощ та поривистий вітер знеструмлено 358 населених пунктів.