НАБУ опублікувало схему розтрати держкоштів на Львівському бронетанковому заводі

Львівський бронетанковий завод

«Львівський бронетанковий завод» за фіктивними документами поставив ВСУ двигуни, які були у вживанні

Національне антикорупційне бюро України опублікувало схему розтрати державних коштів на Львівському бронетанковому заводі.

Схема опублікована в Twitter НАБУ.

«Наочна схема розтрати коштів в процесі закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України», - повідомила прес-служба бюро.

Так, згідно зі схемою, ДП «Львівський бронетанковий завод» виграв тендер Центрального бронетанкового управління збройних сил України на закупівлю двигунів для танків. За документами, «ЛБТЗ» закупив у компанії «Булет Лайн» 40 двигунів-46-6 і поставив їх Центральне бронетанкове управління ЗСУ.

Однак за фактом завод отримав двигуни, які вже були у вжитку від третьої особи без документів і оформив фіктивний договір з «Булет Лайн». Таким чином, «Львівський бронетанковий завод» за фіктивними документами поставив ВСУ двигуни, які були у вживанні і пройшли капітальний ремонт під виглядом нових.

[TWITTER]

[/TWITTER]


Нагадуємо, 14 липня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори САП затримали низку посадових осіб Збройних сил України, ДП «Львівський бронетанковий завод» та посередника — засновника комерційної структури за підозрою у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Того ж дня усім затриманим було повідомлено про підозру. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави. Розміри застави, призначені судом в якості альтернативи арешту підозрюваних, коливаються від 1,6 млн грн до 2 млн грн.