Нацбанк не забороняє виготовляти Bitcoin, але не визнає його валютою

За словами в.о. голови Нацбанку Якова Смолія, на відміну від валюти, у Bitcoin немає централізованого емітента, при цьому він є предметом торгівлі як товар

Bitcoin не потрапляє під визначення валюти, але при цьому майнінг (виготовлення криптовалют) не є порушенням законодавства, вважають у Національному банку України.

«Ми як Національний банк, маючи такі визначення, як валюта, валютні цінності, грошовий сурогат, електронні гроші, не знаходимо в цьому переліку категорії, до якої можна прирівняти Bitcoin. І вважаємо, що це не валюта», - сказав виконуючий обов'язки голови НБУ Яків Смолій в ході презентації в НБУ, посилаючись на результати сьогоднішнього засідання ради фінансової стабільності.

За його словами, на відміну від валюти, у Bitcoin немає централізованого емітента, при цьому він є предметом торгівлі як товар.

«Ми не можемо на сьогодні визначити, що це таке», - додав керівник НБУ, зазначивши, що регулятор спільно з іншими держорганами в межах Ради фінансової стабільності знайде це визначення якомога швидше.

Разом із тим Смолій зазначив, що майнінг не є порушенням законодавства.

Читайте також статтю:  Фабрика мільйонерів. Як Україна видобуває Bitcoin