Нацбанк не забороняє виготовляти Bitcoin, але не визнає його валютою

Нацбанк не забороняє виготовляти Bitcoin, але не визнає його валютою

За словами в.о. голови Нацбанку Якова Смолія, на відміну від валюти, у Bitcoin немає централізованого емітента, при цьому він є предметом торгівлі як товар

Bitcoin не потрапляє під визначення валюти, але при цьому майнінг (виготовлення криптовалют) не є порушенням законодавства, вважають у Національному банку України.

«Ми як Національний банк, маючи такі визначення, як валюта, валютні цінності, грошовий сурогат, електронні гроші, не знаходимо в цьому переліку категорії, до якої можна прирівняти Bitcoin. І вважаємо, що це не валюта», - сказав виконуючий обов'язки голови НБУ Яків Смолій в ході презентації в НБУ, посилаючись на результати сьогоднішнього засідання ради фінансової стабільності.

За його словами, на відміну від валюти, у Bitcoin немає централізованого емітента, при цьому він є предметом торгівлі як товар.

«Ми не можемо на сьогодні визначити, що це таке», - додав керівник НБУ, зазначивши, що регулятор спільно з іншими держорганами в межах Ради фінансової стабільності знайде це визначення якомога швидше.

Разом із тим Смолій зазначив, що майнінг не є порушенням законодавства.

Читайте також статтю:  Фабрика мільйонерів. Як Україна видобуває Bitcoin

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: