Напад на ромів: один з поранених знаходиться у важкому стані

Табір ромів, що зазнав нападу
Фото: hromadskeradio.org / Ірина Саєвич

Поранений знаходиться у важкому стані, але стабільному; він у свідомості

Один з поранених під час нападу на табір ромів 19-річний юнак перебуває у лікарні у важкому стані. Про це у коментарі «Громадському» повідомив черговий лікар-травматолог 8-ї міської лікарні Львова Володимир Баляс.

За його словами, юнак потрапив до лікарні з колото-різаними ранами грудної клітки та правого плеча.

«Його стан наразі важкий, стабільний. Він у свідомості. Наразі невідомо, наскільки він тут затримається. Буде проведено обстеження і потім стане відомо», — сказав лікар.

Як повідомив у коментарі «Громадському» голова громадської організації «Рома України Терніпе» Микола Юрченко, загалом у таборі на околицях Львова було 14 громадян ромської національності. За словами Юрченка, усіх ромів відвезли в міський центр для безхатченків, а поранений юнак залишається в лікарні під охороною.

Нагадаємо, львівські поліцейські затримали cемеро зловмисників, причетних до нападу на табір ромів, в результаті якого одна особа загинула.

Під час нападу 24-річний мешканець Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження.

Загиблого кололи ножами групою і з однозначною метою вбивства, заявив мер міста Андрій Садовий.

Правоохоронці вилучили знаряддя злочину, внаслідок якого загинув 24-річний юнак під час нападу на табір ромів у Львові в ніч на 24 червня.

Зазначимо, В’ячеслав Ліхачов, експерт у тематиці правих груп в Україні та Росії, заявив, що активісти, що сповідують ультраправу ідеологію, чинять насилля над ромами, бо хочуть для себе здобути дешеву популярність серед населення

Amnesty International зафіксувала у станом на травень 2018-го року більше 30 нападів радикальних угрупувань на людей різних соціальних груп по всій Україні.