Нардеп Мосійчук задекларував будинок водія на 500 кв. м, до якого поселив свою жінку

Ігор Мосійчук

За 2017 рік доходи нардепа зросли майже вдвічі

Народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук за 2017 рік задекларував 485 тис грн, одержаних у вигляді зарплати і відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень (у 2016 році було 314 тис грн - «Главком»).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Крім цього, обранець одержав з бюджету 63 тис грн компенсації на оренду житла або винайму готельного номеру. Ще 2,4 тис грн йому відшкодували за відрядження у межах України.

В е-декларації за 2017 рік нардепа Мосійчука з’явилися нові дані, яких не було у попередній декларації. Це - громадська приймальня на 85,4 кв. м у Васильківському районі, приміщення під яку орендує у ТОВ «Фуд продакшн»; квартира площею 62,3 кв. м у Лубнах Полтавської області, власником якої є Антон Мосійчук.

Дружина нардепа Владлена Карпенко задекларувала житловий будинок площею 497,6 кв. м  у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області. Ця нерухомість, власником якої зазначається Андрій Дзюбенко, знаходиться в оренді.

Ще Мосійчук має власності ряд антикварних виробів (серед яких шпага церемоніальна Російської імперії XVII-XVIII cт., кинджал СС XX cт., ікона «Ісус Христос. Спаситель» XVIII cт.), дві автівки (його Lexus, 2008 року і дружини Hyundai).

Готівкою нардеп зберігає 89 тис. євро, $117,5 тис і 345 тис грн. Дружина Владлена на руках тримає 199,3 тис грн, $14,5 тис, 2,6 тис євро.

На банківських рахунках «ляшківець» має 17,2 тис грн.

Як повідомляв «Главком», Національне антикорупційне бюро у листопаді 2016 року відкрило проти Ігоря Мосійчука кримінальне провадження за ст. 366-1, ст. 368-КК України («Декларування недостовірної інформації» і («Незаконне збагачення»). Як зазначав антикорупційний орган, обранець Ігор Мосійчук не відобразив в електронній декларації за 2015 рік наявність нерухомості або факт проживання у будинку в селі Білогородка. 

За версією слідства, нардеп Мосійчук у 2015 році придбав будинок у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області, право власності якого зареєстровано на свого водія Андрія Дзюбенка. Не пізніше грудня 2016-го політик спільно з дружиною в'їхали до вказаного будинку і постійно там проживають.

Більше того дружина нардепа брала безпосередню участь у замовленні робіт щодо ремонту та облаштування вищезазначеного домоволодіння, придбанні побутової техніки та меблів. До організації ремонту та облаштування будинку залучалися водії Мосійчука, у тому числі Дзюбенко.

Сам Мосійчук відкидає всі звинувачення.

Читайте також НАБУ перевіряє, чому нардеп Мосійчук поселив молоду дружину у будинок свого... водія