Нардепи просять суд відпустити Єфремова на поруки

Олександр Єфремов

Термін арешту Єфремова закінчується 24 листопада

Народні депутати України від «Опозиційного блоку» подали клопотання до Печерського районного суду Києва з проханням застосувати до екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Єфремова запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

До суду прийшли народні депутати від «Опозиційного блоку» — Юрій Мороко, Сергій Ларін та Юрій Мірошниченко, які попросили суд відпустити Єфремова на поруки.

При цьому Мірошниченко повідомив, що й інші народні депутати підписалися під такими клопотаннями, але не змогли прибути на судове засідання.

Нагадаємо, термін арешту Єфремова закінчується 24 листопада.

У суботу, 19 листопада, суд не зміг обрати запобіжний захід Єфремову, оскільки підозрюваний заявив, що про засідання дізнався за півгодини до початку.

Як відомо, Єфремов підозрюється в скоєнні низки кримінальних правопорушень: заволодінні майном (ст. 191 ч. 5 КК); скоєнні умисних дій з метою зміни кордонів території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 КК); скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації «ЛНР» (ст. 258-3, ч. 1 КК).

Раніше на засіданні суду Єфремов переконував, що він не винен у злочинах, які йому інкримінує Генпрокуратура.

Також 23 листопада екс-регіонал Медяник прийшов до суду надати свідчення у справі Єфремова.