Названі найбільш небезпечні міста світу

Загалом у рейтинг увійшли 327 міст

Найбільш небезпечним містом світу є Сан-Педро-Сула, що в Гондурасі – індекс його криміногенності становить 85,18.

Про це йдеться в рейтингу системи Numbeo за 2018 рік.

У десятку «найзлочинніших міст» також увійшла столиця Венесуели Каракас, столиця Папуа Нової Гвінеї Порт-Морсбі, бразильські міста Форталеза, Сальвадор і Ресіфі, південноафриканські Дурбан, Йоганнесбург та Преторія, й місто Порт-оф-Спейн у Тринідад і Тобаго.

Загалом у рейтингу 327 міст. Є у ньому одразу три українських – Київ, Харків та Львів. Столиця України посідає 130 місце у списку з індексом 47,9, Харків – 139 (46,77), а Львів 207 з індексом 39,92.

Разом з тим є й індекс безпечності. Для Києва він становить 52,1, для Харкова 53,23, для Львова 60,08.

Рейтинг заснований на опитуванні відвідувачів веб-сайту, який фільтрується від спаму та можливих махінацій. Людям пропонують оцінити рівень злочинності в місті, наскільки їм страшно ходити ним вдень або вночі, наскільки вони бояться пограбувань або насильства тощо.

Стверджується, що така оцінка достатньо точна, хоча і не є офіційною статистикою, адже люди в деяких країнах набагато частіше повідомляють про злочин, ніж в інших країнах, дані можуть бути підроблені державними установами, а також інформація про злочини в деяких країнах просто є недоступною.

Згідно з рейтингом, найбільш безпечним визнано місто в ОАЕ Абу-Дабі. У десятці - також столиця Катару Доха, японські міста Осака й Токіо, канадський Квебек, столиця Сингапуру, швейцарський Базель, німецький Мюнхен, російський Нижній Новгород та столиця ОАЕ Дубай.

Раніше повідомлялося, що Барселона очолила список європейських міст, жителі яких найбільше страждають від напливу туристів.