Названо найбільш ймовірний шлях зараження коронавірусом

Вірусолог берлінського університету заявив про те, що коронавірус дуже схильний до висихання, тому не передається через повітря

Найбільш поширений шлях передачі Covid-19 – при вдиханні крапель під час близького спілкування з зараженими

Вчені з німецького Інституту вірусології і досліджень в області ВІЛ в Університеті Бонна назвали найвірогідніший спосіб зараження коронавірусом, про що розповів один з авторів дослідження Хендрік Штреек, пише RTL Today.

В ході дослідження з'ясувалося, що ризик захворювання після контакту з предметами вкрай малий, оскільки не змогли знайти ознак живого вірусу на різних поверхнях.

«Коли ми брали зразки з дверних ручок, телефонів або туалетів, то не змогли на їх основі культивувати вірус у лабораторії», - сказав Штреек.

Більш вірогідним зараження буде тоді, коли хворий кашляне в руку, негайно доторкнеться до чогось, а інша людина відразу торкнеться цього предмета і потім буде торкатися обличчя. Але і цей спосіб не дуже поширений.

Вчені встановили, що серйозні спалахи захворювання були зафіксовані при тривалому і тісному контакті великих груп людей на масових заходах. Це свідчить про те, що найбільш вірогідний шлях передачі - під час вдихання крапель за безпосереднього близького спілкування з зараженими.

У той же час, вірусолог берлінського університету Charite Крістіан Дростен заявив про те, що коронавірус дуже схильний до висихання, тому не передається через повітря.

Зазначимо, що група дослідників з Австралії і Тайваню вивчила понад 100 зразків збудника коронавірусу SARS-CoV-2, зібраних в світову базу інформації про Covid-19 в різних країнах. Вчені виявили перший випадок істотної мутації коронавірусу. Гарна новина полягає в тому, що після цієї мутації вірус став менш небезпечним для людини, констатують вони.

До слова, 22 квітня в Офісі президента заявили про старт клінічних досліджень вітчизняного препарату від коронавірусу.

Тим часом у Великій Британії запустили в масове виробництво потенційну вакцину проти коронавіруса Covid-19, яка ще не пройшла клінічні випробування.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 11 травня.

Також нагадаємо, що Євросоюз виділить Україні 1, 2 млрд євро допомоги для боротьби з коронавірусом.

Як повідомлялось, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 174 летальні, 424 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків, це на 52 випадки більше ніж учора (415).