Названо найбільш ймовірний шлях зараження коронавірусом

Названо найбільш ймовірний шлях зараження коронавірусом
Вірусолог берлінського університету заявив про те, що коронавірус дуже схильний до висихання, тому не передається через повітря

Найбільш поширений шлях передачі Covid-19 – при вдиханні крапель під час близького спілкування з зараженими

Вчені з німецького Інституту вірусології і досліджень в області ВІЛ в Університеті Бонна назвали найвірогідніший спосіб зараження коронавірусом, про що розповів один з авторів дослідження Хендрік Штреек, пише RTL Today.

В ході дослідження з'ясувалося, що ризик захворювання після контакту з предметами вкрай малий, оскільки не змогли знайти ознак живого вірусу на різних поверхнях.

«Коли ми брали зразки з дверних ручок, телефонів або туалетів, то не змогли на їх основі культивувати вірус у лабораторії», - сказав Штреек.

Більш вірогідним зараження буде тоді, коли хворий кашляне в руку, негайно доторкнеться до чогось, а інша людина відразу торкнеться цього предмета і потім буде торкатися обличчя. Але і цей спосіб не дуже поширений.

Вчені встановили, що серйозні спалахи захворювання були зафіксовані при тривалому і тісному контакті великих груп людей на масових заходах. Це свідчить про те, що найбільш вірогідний шлях передачі - під час вдихання крапель за безпосереднього близького спілкування з зараженими.

У той же час, вірусолог берлінського університету Charite Крістіан Дростен заявив про те, що коронавірус дуже схильний до висихання, тому не передається через повітря.

Зазначимо, що група дослідників з Австралії і Тайваню вивчила понад 100 зразків збудника коронавірусу SARS-CoV-2, зібраних в світову базу інформації про Covid-19 в різних країнах. Вчені виявили перший випадок істотної мутації коронавірусу. Гарна новина полягає в тому, що після цієї мутації вірус став менш небезпечним для людини, констатують вони.

До слова, 22 квітня в Офісі президента заявили про старт клінічних досліджень вітчизняного препарату від коронавірусу.

Тим часом у Великій Британії запустили в масове виробництво потенційну вакцину проти коронавіруса Covid-19, яка ще не пройшла клінічні випробування.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 11 травня.

Також нагадаємо, що Євросоюз виділить Україні 1, 2 млрд євро допомоги для боротьби з коронавірусом.

Як повідомлялось, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 174 летальні, 424 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків, це на 52 випадки більше ніж учора (415).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: