Окупанти готують масштабний наступ на Донбасі: де чекати боїв

Росія готує масштабний наступ на Донбасі: в ISW розповіли, де чекати боїв
фото з відкритих джерел

Аналітики повідомляють, що окупанти почали наступати за 8 км від Сіверська на Верхньокам'янське

Російські окупанти, ймовірно, після «оперативної паузи« почнуть масштабний наступ уздовж лінії Слов'янськ-Сіверськ-Бахмут. Однак немає ознак того, як скоро цей наступ почнеться і де саме буде зосереджено. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики повідомляють, що окупанти почали наступати за 8 км від Сіверська на Верхньокам'янське.

У Генштабі раніше заявляли, що атаки ворога в цьому районі відбиті. Водночас російські найманці писали, що нібито встановили «оперативний контроль» у Сіверську.

Інститут вивчення війни не зміг самостійно перевірити твердження РФ.

Крім того, українська армія дала вогневу відповідь російським військовим, які штурмували населені пункти на південний схід від Бахмута. Бої велися в 20 км від міста.

Армія РФ відновила наступальні операції на північний схід від Авдіївки, ймовірно, намагаючись обійти українські укріплення в цьому районі, пояснюють експерти.

Разом з тим українські сили зупинили просування росіян в Кам'янці, приблизно в 6 км на північний схід від Авдіївки, після того, як раніше в той же день російські війська нібито частково домоглися успіху в цьому районі.

Ключові висновки аналітиків:

  • Росія продовжила кампанію систематичних атак на житлові квартали міст України, завдавши ударів по Вінниці, Харкову та Миколаєву
  • Російські війська продовжували наступати на Сіверськ, але їхній прогрес невідомий
  • Російські війська проводили обмежені наземні штурми навколо Бахмута та Слов'янська, але успіхів не досягли
  • Лідер Чечні Рамазан Кадиров заявив, що один із чотирьох нових батальйонів, які він формує, дислокується в Україні.

Нагадаємо, Головнокомандувача ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що найбільшу небезпеку для України зараз несуть ракетні удари окупантів.