Окупанти в Криму залишили під вартою трьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір»

Підтримати заарештованих бахчисарайців прийшли активісти і рідні

Суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу захисту

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив під вартою до 12 листопада трьох фігурантів бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» – Рустема Абільтарова, Зеврі Абсеітова і Ремзі Меметова.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Таким чином, суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу захисту.

Засідання відбулися в закритому режимі, на оприлюднення рішення суду допустили лише рідних Ремзі Меметова, іншим не дозволили бути у залі суду.

«Ми не очікували іншого результату. Традиційно нікого, крім рідних Меметова, не пустили до зали суду. Але стан у наших героїв бойовий, незважаючи на важкі умови в СІЗО,– зараз там немає води. Вони були раді дізнатися, що їхні співвітчизники, джамаат, зібрався біля стін суду підтримати в'язнів», – зазначив координатор об'єднання «Кримська солідарність» Ділявер Меметов.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 8 вересня продовжив термін арешту фігурантам Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» до 12 листопада. Коли відбудеться розгляд апеляції на продовження арешту четвертому фігуранту Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Енверу Мамутову, поки що невідомо.

12 травня минулого року у Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації «Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, кримчанин Руслан Зейтуллаєв, якого окупанти незаконно засудили до 15 років ув’язнення, направив ООН відкритий лист із закликом продовжити тиск на Росію для звільнення українських політв'язнів та дотримання прав кримськотатарського народу.