Окупанти в Криму залишили під вартою трьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір»

Окупанти в Криму залишили під вартою трьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір»

Підтримати заарештованих бахчисарайців прийшли активісти і рідні

Суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу захисту

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив під вартою до 12 листопада трьох фігурантів бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» – Рустема Абільтарова, Зеврі Абсеітова і Ремзі Меметова.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Таким чином, суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу захисту.

Засідання відбулися в закритому режимі, на оприлюднення рішення суду допустили лише рідних Ремзі Меметова, іншим не дозволили бути у залі суду.

«Ми не очікували іншого результату. Традиційно нікого, крім рідних Меметова, не пустили до зали суду. Але стан у наших героїв бойовий, незважаючи на важкі умови в СІЗО,– зараз там немає води. Вони були раді дізнатися, що їхні співвітчизники, джамаат, зібрався біля стін суду підтримати в'язнів», – зазначив координатор об'єднання «Кримська солідарність» Ділявер Меметов.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 8 вересня продовжив термін арешту фігурантам Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» до 12 листопада. Коли відбудеться розгляд апеляції на продовження арешту четвертому фігуранту Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Енверу Мамутову, поки що невідомо.

12 травня минулого року у Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані співробітниками ФСБ за підозрою в участі в організації «Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, кримчанин Руслан Зейтуллаєв, якого окупанти незаконно засудили до 15 років ув’язнення, направив ООН відкритий лист із закликом продовжити тиск на Росію для звільнення українських політв'язнів та дотримання прав кримськотатарського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: