Засуджений на 15 років в’язень Кремля Зейтуллаєв звернувся до ООН

Засуджений на 15 років в’язень Кремля Зейтуллаєв звернувся до ООН

У липні фігуранта справи «Хізб ут-Тахрір» Зейтуллаєва засудили до 15 років тюрми

Фото: Радіо Свобода

Зейтуллаєв просить ООН продовжувати чинити всебічний тиск на уряд Російської Федерації до повного звільнення незаконно ув'язнених

Кримчанин Руслан Зейтуллаєв, якого окупанти незаконно засудили до 15 років ув’язнення, направив ООН відкритий лист із закликом продовжити тиск на Росію для звільнення українських політв'язнів та дотримання прав кримськотатарського народу.

Лист Зейтуллаєва датований 27 липня оприлюднило на своїй сторінці у Twitter постійне представництво України в ООН. 

«Виходячи з того, що більше трьох років на території Криму. Коли фактично Кримський півострів опинився у правовому полі Російської Федерації та ім'ям Росії приймаються незаконні і неконституційні рішення ... у своєму зверненні прошу вас продовжувати чинити всебічний тиск на уряд Російської Федерації до повного звільнення всіх незаконно ув'язнених у в'язницях громадян України та дотримання прав і свобод кримськотатарського народу», - написав Зейтуллаєв.

Політв’язень зазначив, що незаконні рішення в Криму ухвалюють у сфері «боротьби з екстремізмом та тероризмом, правил проведення мирних зібрань, визнання Меджліса кримських татар ектремістською організацією, порушення кримінальних справ та обшуків у журналістів,  викрадення та переміщення на територію РФ громадян України». 

Також Зейтуллаєв повідомив, що перебуваючи у СІЗО №1 м.Ростова-на-Дону, він оголосив безстрокове голодування.

difu

Раніше в МЗС висловили стурбованість у зв’язку з погіршенням стану здоров’я політв'язня Руслана Зейтуллаєва.

Нагадаємо, 27 липня Верховний суд Росії суд розглянув апеляцію громадянина України Руслана Зейтуллаєва і залишив його за ґратами, збільшивши термін ув'язнення із 12 років до 15.

Наприкінці квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 12 років колонії суворого режиму кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в організації в окупованому Криму осередку «Хізб ут-Тахрір».

Раніше Зейтуллаєв 23 дні голодував на знак протесту проти кримінальної справи.

У  травні Зейтуллаєв знову оголосив голодування у СІЗО російського Ростова-на-Дону.

26 травня він припинив своє друге голодування через бажання тримати піст у священний для мусульман місяць Рамадан. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: