Парубій закликав патріарха Грузії підтримати надання Томосу для України

Патріарх Грузії Ілія II

Патріарх Ілія II наголосив, що Грузинська православна церква буде молитися за мир і єдність в Україні

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав православного патріарха Грузії Ілію II, з яким він зустрівся напередодні у Тбілісі, підтримати надання Томосу Україні.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

«Своєю чергою, патріарх наголосив, що Грузинська православна церква буде молитися за мир і єдність в Україні. Київ отримає Томос, переконаний він», - пише ЗМІ. 

Окрім того, голова Верховної Ради зустрівся з двома екзархами Вселенського патріарха і запросив Варфоломія відвідати Україну, аби виступити в парламенті. 

«Я не можу всіх речей переповісти, але я можу сказати, що є оптимістичне бачення стосовно вивчення ситуації в Україні і я впевнений, що буде їхня позитивна доповідь Вселенському патріарху Варфоломію. І я сподіваюся, що їхня місія в Україні вже стала і стане ще важливішим етапом на шляху до отримання Томосу й появи Української православної автокефальної церкви», - розповів Парубій.

Нагадаємо, в уряді визначились із назвою для помісної церкви в Україні.

Раніше предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що Томос, тобто указ Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Українській православній церкві, отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, намісник Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь) заявив, що Російська православна церква має дві гілки, одна з яких знаходиться в Україні і мала б називатися Російською православною церквою в Україні.