Парубій запросив патріарха Варфоломія відвідати Україну

Парубій запросив патріарха Варфоломія відвідати Україну
Вселенський патріарх Варфоломій

Вселенського патріарха покликали виступити у Верховній Раді

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запросив Вселенського патріарха Варфоломія приїхати до України та виступити у парламенті.

Про це голова українського парламенту заявив під час з екзархами Вселенського патріарху в Україні – архієпископом Памфільським і Західної Єпархії Української православної церкви в США Даниїлом та єпископом Едмонтону і Захiдної Єпархії Української православної церкви в Канаді Іларіоном.

«Я запрошую найсвятішого патріарха в Україну виступити у Верховній Раді. Я прошу передати це запрошення», - заявив Парубій.

Вселенський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні призначив екзархами у Києві архієпископа Данила Памфілійського із США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

17 вересня президент Петро Порошенко прийняв екзархів Вселенського патріархату в Україні – єпископа Едмонтону і Захiдної Єпархії УПЦ в Канаді Іларіона та архієпископа Памфільського і Західної Єпархії УПЦ в США Даниїла.

Також предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що Томос, тобто указ Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Українській православній церкві, отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, намісник Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь) заявив, що Російська православна церква має дві гілки, одна з яких знаходиться в Україні і мала б називатися Російською православною церквою в Україні.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: