Парубій заявив, що підпише постанову про санкції «112 Україна» та NewsOne

Депутати не підтримали скасування голосування за звернення до РНБО про санкції проти телеканалів «112 Україна» і NewsOne

Верховна Рада відмовилася скасувати голосування за звернення до Ради національної безпеки і оборони про санкції проти телеканалів «112 Україна» і NewsOne.

Проект постанови №9157-П у четвер, 18 жовтня, підтримали лише 57 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Після цього голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив, що невідкладно підпише раніше прийняту постанову.

«Я негайно підпишу постанову», - сказав Парубій.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову про звернення до Ради національної безпеки і оборони щодо введення санкцій щодо телеканалів «112 Україна» та NewsOne. За документ проголосували 229 нардепів. 

Раніше повідомлялося, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через зафіксовані  в ефірі  ознаки порушення частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію» та абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» – поширення мови ворожнечі.

Також Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «112 Україна» через ознаки розпалювання ворожнечі.