Експерт розтлумачив, навіщо Путін перейменував російські полки на честь українських міст

Російський танк

Перейменування російських полків не розкриває їхні стратегічно-оперативні плани

Присвоєння російським полкам назв, у яких використані українські міста не пов’язано з планами Росії здійснити наступ у вказаних напрямках. Про це в коментарі «Главкому» заявив військовий експерт Українського інституту з прав людини Святослав Стеценко.

За словами фахівця, під час реформування Збройних сил Російської Федерації були розформовані багато частин, які мали почесні найменування з часів Другої світової війни. А зараз ці найменування повертаються іншим частинам. «Безпосередньо їхні стратегічно-оперативні плани це не розкриває, водночас це є чітким свідченням, що Московія розглядає і готує таку можливість у разі, якщо вбачатиме потребу поширювати свою агресію і наступ територією України», - зазначив експерт.

«Перейменування – це повністю в руслі доктрини Руського міра. Це повністю в тому дусі, що України, як самостійної держави, немає. Є лише територія, яка має бути під контролем Московії, або тут має бути маріонетковий політичний режим», - каже Стеценко.  

Як повідомляв «Главком», президент Росії Володимир Путін присвоїв почесні найменування декільком полкам російської армії. Зокрема, 6-й танковий полк російської армії отримав почесну назву «гвардійський Львівський», 68-й танковий полк – «гвардійський Житомирсько-Берлінський», а 163-й танковий полк – «гвардійський Ніжинський».