Експерт розтлумачив, навіщо Путін перейменував російські полки на честь українських міст

Експерт розтлумачив, навіщо Путін перейменував російські полки на честь українських міст
Російський танк

Перейменування російських полків не розкриває їхні стратегічно-оперативні плани

Присвоєння російським полкам назв, у яких використані українські міста не пов’язано з планами Росії здійснити наступ у вказаних напрямках. Про це в коментарі «Главкому» заявив військовий експерт Українського інституту з прав людини Святослав Стеценко.

За словами фахівця, під час реформування Збройних сил Російської Федерації були розформовані багато частин, які мали почесні найменування з часів Другої світової війни. А зараз ці найменування повертаються іншим частинам. «Безпосередньо їхні стратегічно-оперативні плани це не розкриває, водночас це є чітким свідченням, що Московія розглядає і готує таку можливість у разі, якщо вбачатиме потребу поширювати свою агресію і наступ територією України», - зазначив експерт.

.jpg_51Указ президента РФ Володимира Путіна

«Перейменування – це повністю в руслі доктрини Руського міра. Це повністю в тому дусі, що України, як самостійної держави, немає. Є лише територія, яка має бути під контролем Московії, або тут має бути маріонетковий політичний режим», - каже Стеценко.  

Як повідомляв «Главком», президент Росії Володимир Путін присвоїв почесні найменування декільком полкам російської армії. Зокрема, 6-й танковий полк російської армії отримав почесну назву «гвардійський Львівський», 68-й танковий полк – «гвардійський Житомирсько-Берлінський», а 163-й танковий полк – «гвардійський Ніжинський».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: