Путін присвоїв російським полкам назви українських міст

Путін присвоїв російським полкам назви українських міст

Укази підписані 30 червня і вже вступили в силу

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про присвоєння почесних найменувань цілого ряду частин російської армії, при цьому деяким з них присвоєно імена українських міст Львова, Житомира та Ніжина.

Відповідні документи опубліковані на офіційному порталі правової інформації РФ.

Таким чином, 6-й танковий полк російської армії відтепер носить почесне найменування «гвардійський Львівський», 68-й танковий полк - «гвардійський Житомирсько-Берлінський», 163-й танковий полк - «гвардійський Ніжинський».

Укази підписані Путіним 30 червня і вже вступили в силу.

Російські ЗМІ пишуть, що назви українських міст включені в почесні найменування полків «в пам'ять про участь частин у звільненні цих міст в роки Великої Вітчизняної війни».

Зокрема, почесне найменування «Житомирський» було присвоєно 93-й окремій танковій бригаді, на базі якої пізніше був створений 68-й полк, «в ознаменування здобутої перемоги у боях за визволення міста Житомир» ще за наказом Сталіна 1 січня 1944 року. Після розпаду СРСР 68-й полк був розформований, в 2017 році його відновили.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін під час «прямої лінії» 7 червня почав погрожувати Україні «дуже тяжкими наслідками для державності», у разі, якщо Збройні Сили «влаштують провокації на Донбасі» під час проведення у РФ Чемпіонату світу з футболу.

У відповідь Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що «українська держава є і буде».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: