Під час обшуків в Олени Бережної СБУ знайшла злиток золота та лист до Лаврова

Фото: СБУ

Cлідчі дії у Бережної відбувалися у межах кримінального провадження, відкритого за статтями 109 і 111 Кримінального кодексу України

Під час обшуків у лідера ГО «Сила добра» Олени Бережної співробітники СБУ виявили, зокрема, лист до міністра закордонних справ Росії щодо необхідності активізації діяльності російських організацій в Україні, а у лідера ПП «Союз лівих сил» Василя Волги було знайдене обладнання для ведення таємних перемовин.

Про це 7 листопада повідомляється на сторінці СБУ у соцмережі Facebook, де опубліковані фото знайдених під час обшуків речей.

«Учора співробітники Служби безпеки України провели низку санкціонованих обшуків у «громадських діячів», які за завданням спецслужб РФ сприяють дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні. Cлідчі дії у пані Бережної відбувалися у межах кримінального провадження, відкритого за статтями 109 і 111 Кримінального кодексу України», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що у Бережної «крім чисельних документальних матеріалів та електронних носіїв, які засвідчують її протиправну діяльність, виявили також лист до міністра закордонних справ держави-агресора Лаврова щодо необхідності активізації діяльності російських організацій в Україні».

Також, як повідомили в СБУ, під час обшуків у Бережної знайшли кілограмовий злиток золота.

«Обшуки у лідера ПП «Союзу лівих сил» Василя Волги пройшли не менш результативно. Зокрема наші співробітники вилучили у нього обладнання для ведення таємних перемовин та магнітні носії інформації, що вказують на його співпрацю з країною-агресором», - заявили в СБУ.

Також були проведені обшуки у кількох інших фігурантів, під час яких вилучено незареєстровану зброю та проросійську атрибутику.

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 6 листопада, в офіс юриста і колишньої заступниці голови Київської міської державної адміністрації Ірени Кільчицької з обшуком прийшли співробітники Служби безпеки України. За словами Кільчицької, вони шукали докази сепаратистської діяльності матері загиблої в автомобільній катастрофі Ірини Бережної. 

В СБУ повідомили подробиці обшуків у справі Олени Бережної.