Обшуки у матері Бережної: в СБУ повідомили подробиці

Обшуки у матері Бережної: в СБУ повідомили подробиці

В СБУ заявили, що Олена Бережна систематично проводить акції протесту, які спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні

Під час досудового слідства оперативники СБУ встановили, що «одна із фігурантів справи систематично відвідує РФ»

В квартиру Олени Бережної, матері загиблої екс-нардепа від Партії регіонів Ірини Бережної, 6 листопада прийшли з обшуком працівники СБУ.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба відомства.

У повідомленні не вказується особа, у якої проходять обшуки, проте прес-секретар СБУ Олена Гітлянська підтвердила «Українській правді», що йдеться про Бережну.

«У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (насильницьке повалення влади і держзрада – ред.), співробітники СБУ проводять у Києві низку санкціонованих слідчим суддею слідчих дій в осіб, які сприяли спецслужбам країни-агресора у реалізації плану з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні», - заявили в СБУ.

Зазначається, що під час досудового слідства оперативники спецслужби встановили, що «одна із фігурантів справи систематично відвідує РФ, де проводить зустрічі з колишніми українськими високопосадовцями, а також представниками державних органів країни-агресора».

Повідомляється, що за вказівками і фінансуванням кураторів «громадський діяч» систематично організовує та проводить у Києві й обласних центрах України акції протесту, які спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні».

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 6 листопада, вранці в офіс юриста і колишньої заступниці голови Київської міської державної адміністрації Ірени Кільчицької з обшуком прийшли співробітники Служби безпеки України. За словами Кільчицької, співробітники спецслужб шукають докази сепаратистської діяльності матері загиблої в автомобільній катастрофі Ірини Бережної. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: