Ірена Кільчицька: Обшуки СБУ замовив Борис Фуксман

Скандал дня
Ірена Кільчицька: Обшуки СБУ замовив Борис Фуксман
Екс-заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька

«Зараз у Відні триває суд за опіку над онукою Олени Бережної – донькою Фуксмана та загиблої Ірини Бережної»

Співробітники Служби безпеки України сьогодні вранці прийшли із обшуками до офісу екс-заступника голови Київської міської державної адміністрації Ірени Кільчицької та у квартиру до Олени Бережної, проросійської активістки та матері загиблої в автокатастрофі екс-регіоналки Ірини Бережної.

Як повідомляють ЗМІ, Олена Бережна заявила, що зі слів своїх соратників вона знає, що обшуки проводяться на підставі рішення суду за статтею 110 КК (заклики до порушення територіальної цілісності). Героїня скандалу стверджує, що правоохоронці також проводять обшуки у всіх, хто брав участь у підготовці мітингу біля пам'ятника Миколі Ватутіну. Він мав пройти сьогодні, у день визволення Києва від фашистів.

Жінка відмовилась відчиняти силовикам, доки не приїде її адвокат. Представники спецслужби мусили викликати МНС, щоб виламати двері. За словами Бережної, її вдарили, коли намагалися вибити двері у приміщення.

На відео також зафіксовано, як Бережна постійно кричала: і коли двері вибивали, і коли силовики вже зайшли до неї додому.

У свою чергу Ірена Кільчицька в інтерв’ю «Главкому» розказала, який стосунок має її офіс до Олени Бережної, що шукали силовики та висловила свою думку про справжню причину сьогоднішніх.

Чому СБУ провела обшуки у вашому офісі саме зараз?

Постанова про обшук, яку мені показали, була від 9 жовтня. Чому вони прийшли саме зараз – не знаю, пов’язую це з тим, що вони просто погано працюють.

«Сбушники» навіть не знали, кому належить цей офіс, бо дуже здивувались і перелякались, коли побачили мене. Офіс знаходиться поблизу Кловського ліцею – дуже зручно, щоб після школи туди приходили діти, там їх годували няні, допомагали їм вчити уроки, після чого відводили на гуртки. Я сама там практично не буваю, у мене є ще двоє маленьких дітей, трирічні двійнята, я з ними вдома сиджу. Я вважаю, СБУ діяло абсолютно непрофесійно: якби вони вчора ввечері просто під’їхали до мого офісу і просто подивилися, то у вікнах би побачили мої портрети на стінах. До того ж, сусідні двері – від офісу, де розміщується охорона кварталу президента. Якось, напевно, погано охороняють, якщо не знають, чий офіс біля них.

Із чим ви пов’язуєте обшук?

Цей обшук пов’язаний із діяльністю моєї подруги, Олени Петрівни Бережної, матері загиблої Ірини Бережної. Силовики збиралися шукати зброю, боєприпаси, плакати, інструкції з повалення державного ладу в Україні. Я – мати-одиначка чотирьох дітей, Олена Бережна – пенсіонерка, літня жінка, яка втратила дитину. Служба безпеки не знайшла інших кандидатів на роззброєння.

Я думаю, цей  обшук СБУ «замовив» Борис Фуксман. Зараз у Відні триває судовий процес між ним та Оленою Петрівною за опіку над її онукою, донькою Фуксмана та загиблої Ірини Бережної. Я особисто давала свідчення у Відні. Крім того, в Україні триває нотаріальний процес поділу спадку між матір’ю та донькою Ірини. Я вважаю, Фуксман зробив це замовлення, аби вибити Олену Бережну з колі ї та зіпсувати її репутацію в очах Віденському суду, навісити на неї ярлик «сепаратистка». Він використав СБУ для задоволення власних бажань за допомогою СБУ у справі, яка має вирішуватися у цивільно-правовому полі.

Фото: vesti-ua.netБорис Фуксман та загибла Ірина Бережна мали спільну доньку. Фото: vesti-ua.net

Ви були в офісі, коли у двері постукала СБУ?

Ні, мене там у цей момент не було, співробітники зателефонували і повідомили. Я була вдома з двійнятами, одна няня саме пішла, а інша ще не встигла прийти. Доки «сбушники» зачитували ухвалу суду, я встигла швидко одягнутися, доручити водію дочекатися з дітьми няню, а відстань, яку я зазвичай автівкою долаю у заторах за двадцять хвилин, я проїхала за п’ять. Я влетіла в офіс саме коли вони зачитували, що шукатимуть зброю та боєприпаси.

Ще з машини я встигла повідомити пресу, однак СБУ не пускало камери в офіс.

Проросійська активістка та матір загиблої в автокатастрофі екс-регіоналки Ірини Бережної Олена БережнаПроросійська активістка та матір загиблої в автокатастрофі екс-регіоналки Ірини Бережної Олена Бережна

Олена Бережна орендує у вас офіс?

Не орендує. Це моя подруга, я їй допомагаю у судовій справі про опіку над дитиною. Вона може прийти, роздрукувати документи, тут мої співробітниці відправляють папери на переклад з німецької, відповісти на лист.

Крім того, у постанові Печерського суду, яку надала СБУ, вказано, що Олена Петрівна зустрічається з Миколою Азаровим у Москві. Я кажу, що може, і зустрічається вона з Азаровим, якщо він розвівся зі своєю дружиною (якій я, до речі, дуже особисто симпатизую) – до речі, не найгірша партія і для Азарова, і для Олени Петрівни.

(для перегляду документів натисніть на зображення)

   
   

Чи вилучили щось під час обшуку?

Ні, нічого. Їм мову відняло, коли вони мене побачили.

Чи плануєте ви оскаржувати такі дії СБУ?

Так, звичайно. Я написала скаргу, що маю багато зауважень щодо процесуальних порушень. Приміром, я поспішала до дітей, а силовики мене не випускали з офісу. Я зафіксувала це відео. В ухвалі суду немає жодного слова про мене, вони не мали ніякого права мене утримувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: