Порошенко вимагає розслідувати, хто залишив армію без харчування

Петро Порошенко під час погоджувальної ради звернувся до керівництва парламенту з вимогою ініціювати розслідування щодо харчування в армії 
Фото Ірини Геращенко

Колишній президент повідомив, що наприкінці 2019 року була зірвана підготовка тендерів для тих, хто буде робити закупівлі для військових

Лідер партії «Європейська солідарність», п’ятий президент Петро Порошенко під час погоджувальної ради звернувся до керівництва парламенту з вимогою ініціювати розслідування, яким чином були зірвані тендери на забезпечення харчування у Збройних силах. 

«Хочу наголосити, що я як Верховний головнокомандувач разом з волонтерським десантом започаткували цю систему харчування і дали можливість українським воїнам якісно забезпечувати харчування. Разом з тим наприкінці 2019 року зі злочинною недбалістю було зірване проведення підготовки тендерів для тих, хто буде робити закупівлі для військових, і половина українських Збройних сил залишилася без харчування», – зазначив Порошенко. 

«Я вимагаю – і я думаю, мене підтримують лідери фракцій – ретельного розслідування і притягнення до відповідальності тих, хто зірвав систему харчування і укладення необхідних контрактів», – наголосив Петро Порошенко.

Як стало відомо раніше, Рада проведе сьогодні два позачергових засідання. Зокрема буде розглянуто законопроєкт №3254, який передбачає внесення зміни до закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців.

До слова, напередодні Зеленський повернув на посаду Командувача Об'єднаних сил генерала, який працював при Порошенку. Мова йде про Сергія Наєва.

Нагадаємо, у суботу, 28 березня, президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Хомчака головнокомандувачем Збройними силами України.

Читайте також: