Порошенко зустрівся з послами країн Великої сімки і Євросоюзу

Петро Порошенко і посол США в Україні Марі Йованович

Фото: прес-служба президента України

Особливу увагу під час зустрічі було надано питанню українських політичних в'язнів у Росії

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з послами країн Великої сімки (G7) і Євросоюзу.

Про це повідомляє прес-служба глави держави ввечері 15 червня.

Зазначається, що сторони обговорили результати нещодавньої зустрічі лідерів країн Великої сімки в Канаді в частині підтримки України.

«Глава держави підкреслив, що єдність на підтримку України щодо відновлення територіальної цілісності і політики санкцій у зв'язку з триваючою російською агресією є дуже важливою», - йдеться в повідомленні.

Особливу увагу під час зустрічі було надано питанню українських політичних в'язнів у Росії, Порошенко наголосив на важливості міжнародної підтримки в цьому контексті.

Окрім того, президент повідомив про вступ у силу закону про Антикорупційний суд і про те, що документ на сьогоднішній день направлений до Вищої ради правосуддя.

Сторони обговорили й прогрес України на шляху реформування сектору національної безпеки. Важлива увага також була надана забезпеченню енергетичної безпеки України і ЄС.

 «Співрозмовники також обговорили підготовку самітів Україна - ЄС і Україна - НАТО в Брюсселі в липні цього року», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, Порошенко у рамках робочого візиту до Туреччини у вівторок, 12 червня, провів зустріч з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Також Петро Порошенко зустрівся з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.